#südamestloodud: Maria Rästa design

Loovgraafi lugejad tunnustavad #SÜDAMESTLOODUD rubriigis tegijaid, kes loovad midagi tõeliselt südamega ning kelle tegemistest kiirgab hoolt ja armastust.

Algul Tartu Ülikoolis kehakultuuri õppinud ja seejärel Tartu Kõrgemas Kunstikoolis mööblidisaineri eriala lõpetanud Maria Rästa ütleb, et on eriline tunne kujutada midagi ette, mõelda midagi välja ja siis jõuda ideest füüsilise tulemuseni. Tal on oma väike disainiettevõte Maria Rästa Design, mis tegeleb peamiselt sisustuselementide tootmisega. Tema looming on tihti mänguline ja kannab endas positiivset emotsiooni.

“Juba lapsena armastasin ma joonistamist ja meisterdamist üle kõige. Kuigi elutee viis mind vahepeal mujale, olen väga õnnelik, et jõudsin loomemaailma teedele tagasi ja leidus võimalus teha seda, millest unistanud.

minu MIKS ehk miks ma teen just seda, mida ma teen

Teen seda, sest minu jaoks on see väga huvitav. See on eriline tunne kujutada midagi ette, midagi välja mõelda ja siis jõuda ideest füüsilise tulemuseni.

miks on loomingulisus ja loomine mulle tähtsad

Minu looming on osa minust. Loomine sünnib südames ja see meeldib mulle.

kuidas ma ideedele tulen

Ideedele tulen tihti töö käigus, püstitades ülesandeid ja otsides lahendusi. Loomine on uued ja uued valikud ja võimalused.”


Maria tõsteti esile kui väga pühendunud ja omanäoline loominguline hing.

Share your thoughts